Inspireras av Johanna

Johanna driver varumärket Lugot Jewellery och besöker ofta Brukstorget. Följ hennes fotspår en krispig onsdag i september.

Så glad över att få möjligheten att ta med dig på en härlig eftermiddag på Brukstorget. Jag brukar ofta cykla ner hit, när jag har jobbat och behöver ett miljöombyte, tycker det är så härligt, att vi som bor på den norra sidan har detta som granne, jag skulle säga att det är höstens och vinterns apelviken. Saker att göra, härliga ställen och god mat.

Frågan fick jag på grund av att det är jag som köper alla bra grejer på loppisarna - hehe, bara lite partisk. Nej men, jag älskar Röda Korset och Gifs-loppis och har varit stamkund sedan jag var typ 16 år, och började tycka det var väldigt kul med speciella saker och kläder man inte hittade överallt.

Men vi börjar - med en lunch - på allas vår favorit Verket - jag väljer de flesta gångerna fisken för jag lagar det aldrig själv, och dom är ju så bra på att göra den så där som man vill ha den, så att den smälter i munnen. Och denna var inget undantag - Kolja med brynt sojasmör. HEJDÅ. Så gott! Och tja, en liten godsak efter maten.. det är ju svårt att motstå här..!

Och till det första stoppet, House and Garden - jag är på jakt efter den perfekta krukan, och här finns handplockade terrakottakärl i precis den stilen som jag gillar, men fanns ingen kvar i rätt höjd för mina stora fönster. Jag funderar nu hur jag kan möblera om för att få plats med en av dessa stora..

Vidare mot nästa stopp, Gif Second Hand! Trillar direkt in i en riktigt härligt kromad 80-tals stol i brun manschester - kommer bli så fin med mina gamla gammelrosa sjuanstolar. 50 kronor. Ett riktigt kap! Sedan vidare till nästa avdelning jag alltid skannar av; Bokhyllorna. Jag älskar att läsa underhållande böcker som inte tynger sinnet - bästa typen av avslappning - och jag brukar välja några pocketböcker på måfå utifrån omslag.

Sedan tar jag ett varv bland kläderna, här tycker jag det är viktigt att ha en lista över vad man är på jakt efter, då blir det lättare att ge sig in i kläddjungeln.

På min lista i höst står bland annat;
Rutig skjorta, gärna brun, beige el orange
Rutig kjol i tweedaktigt material
Stor neongrön klänning

Hittade inget på Gif, men kanske bättre lycka på Röda Korsets Second Hand?

Sedan promenerade jag mot Konditoributiken, för jag visste att jag på kvällen skulle behöva göra en mindre rolig sak (host kvittoredovisning host) och då behövs en liten belöning som motivation - Macarons! Fluffig maräng med krämigt innehåll. Blev två för jag kunde inte bestämma mig mellan citron eller vit choklad..

Nöjd med det köpet, svängde jag förbi in på Blomsterbaren och hittade dessa helt fantastiska torkade buketter. Wow säger jag bara - kolla färgen! Torkat är så smart och vackert!

Vidare till Röda korset - där jag hittade två konstböcker som fick min inspiration att gå i taket - tycker det är kul att köpa böcker om konstnärer verksamma i Sverige eftersom de ofta har utfört offentliga utsmyckningar och skulpturer. När jag sedan åker till en stad har jag en lista över konstverk jag vill se. Väldigt mysigt och lärorikt.

Sedan kom jag till kläddelen, hittade två väldigt fina skor som var snäppet för små, men finns kvar för någon annan. Hittade även min rutiga skjorta till i höst på herravdelningen - kolla alltid herravdelningen! - här hittar man ju dom bästa oversizade kavajerna.

Fyllde korgen och provade loss - 3 av 6 plagg fick följa med hem.

Och, en oväntad sak dök upp! En rosa lampa i rätt modell som jag har letat efter i minst ett år. Klassisk form. Kommer bli så fin i mitt sovrum! Plus en gammal stor rislampa i fint skick! Lite tjockare i materialet än dagens så ljuset kommer blir så varmt och mysigt.

Fullastad med saker, svängde jag in på Clart Studio för en pratstund med Lisa som alltid är så glad, och kikade runt. Här hittade jag mitt drömkärl. Det som hade passat så fint i mina stora fönster - så jag har skrivit upp den på min lista över saker som jag ska spara till; gjord av Frida Eklund - Titta så fint!

Som avslut tittade jag in hos FGL Store, (Ett litet tips nu i höstrusket - deras tändsticksaskar är den perfekta gå-bort-gåvan, det blir liksom så härligt och det luktar som när man tände tändstickor när man var liten) Där hade dom möblerat om väldigt fint, och jag köpte med mig en face-mist gjord av lindblomma, som hjälper kroppen av läka inflammation - så nu ska jag testa detta mot min hud som varit väldigt känslig den sista tiden.

Nöjd började jag gå hemåt, men så gick jag förbi Verket igen, och då kunde jag inte låta bli att smita in för att köpa med mig en baguette. Och alltså deras surdegsbaguetter; dom tar mig tillbaka till när jag bodde i samma trappuppgång som en av min bästa vänner som jobbat som bagare i Paris i flera år och som på lördagarna kunde smsa; Nu finns det nybakade baguetter, så kom ner och ät frukost. Förstår ni lyxen?! Hur som -sidospår; Det jag vill säga är att dom är så himla goda. Och finns ju bara 5 minuter bort för mig : ) Ganska bra det med! Slank visst med en citron och krusbärsmarmelad med.. Tänker äta den med baguette och en tjock bit comté. Smarrigt.

Och slutligen - jag vill bara säga en sak - hur mycket som än går att uppleva genom skärmen - så är det jag uppskattar så mycket - alla olika dofter hos verksamheterna - det nybakade hos Verket, leran och målarfärgen hos Clart Studio och den mustiga, mustiga doften hos FGL Store. Tilltalar liksom alla mina sinnen.

Hoppas ni tyckte det var roligt att följa med! Jag gör om det varje onsdag för det finns alltid något nytt!

Kram på er! Johanna

Hitta till Brukstorget

Brukstorget finns på Birger Svenssons väg 16E-F i Varberg. Du hittar enkelt hit från både den norra och centrala infarten. Ta dig hit med cykel eller buss nr 2 från Varbergs station mot Trönninge - hoppa av på hållplatsen Valen.

Följ oss även på sociala medier.