Möt Claes Dahlgren

Vi sitter ner en höstdag i september och pratar högt och lågt om livet, utveckling och varför man egentligen går upp på morgonen.

Vi kickar igång dagen med att kasta oss direkt in i en livsfråga för att lära känna den riktiga Claes. Frågan lyder: Vem är Claes Dahlgren? En bondpojke, född och uppvuxen på landet, på Varaslätten. - En riktig bondpojke, som fick lära sig att jobba tidigt i livet, fyller han i. Detta gjorde att Claes flyttade hemifrån redan som 15-åring för att jobba på en gård i Blekinge. Han fortsätter berätta om hur han alltid gått sin egen väg. Vi stannar till här och går djupare in på vad ”gått sin egen väg” egentligen betyder. Claes förtydligar, – När alla pekar att åt de hållet ska vi gå, så går jag alltid åt andra hållet. Inte för att jag ska vara motvalls utan det bara känns mer lockande. Det finns massa gamla gruppfoton, allt ifrån att jag varit på fiskvecka med en jakttidning till gamla klassfoton. Om det är en grupp som är samlad, så står inte jag i gruppen utan då står jag på en rotvälta bredvid. Han fortsätter berätta, - Jag är en person som drivs av att göra roliga saker, när det händer saker, utveckla, träffa härliga människor. Han nämner att han precis uppdaterat sin Linkedin profil, från fastighetsförvaltare till fastighetsutvecklare. -Det är tydligt för mig idag att vi utvecklar vår fastighet Brukstorget och inte endast förvaltar den, menar han.

Vi pratar vidare och kommer in på motton. Frågan är: Har du något motto i livet? -Kul, säger han och skiner upp i ett stort leende. Han fortsätter prata om att göra sin egen grej och inte göra som alla andra. Detta gäller på alla plan, både yrkesmässigt, privat och hobbymässigt. -Bryta mönster är rätt roligt, göra det som ingen annan gör är en drivkraft, lägger han till. Han fortsätter och nämner ledord som att ta vara på livet. Ett sätt att göra detta för Claes är genom sin passion för surf. Tidiga morgnar när det blåser gäller det att vara beredd, dagen kommer inte tillbaka imorgon.

Från motton och ledord pratar vi vidare om företagande. Vad brinner Claes för i sitt företagande egentligen? Han nämner återigen vikten av att göra någon man tycker är roligt. Det som är det roliga i utvecklingen av Brukstorget är att han ser hur det görs förändring. – Vi skapar något här nere som inte finns på så många andra ställen. Tidigare gjorde man det själv, nu är det också dessutom mycket roligare när man gör det flera stycken, berättar han. Claes pratar om hur han tänker långsiktigt, men att det även är de små förändringarna som driver honom framåt. - Skapandet och stoltheten i att vi gör något, nämner han som viktiga nycklar. – Jag måste erkänna att jag är väldigt nöjd över solosängen på Brukstoget, trotts att det är outstanding Sveriges dyraste solrosäng. Men det skiter vi i egentligen för att det skänker mig tillfredsställelse att se den där, av någon konstig anledning, fortsätter han.

I vidare samtal kommer kommer vi in på Varberg, där Baleno Fastighet och Brukstorget verkar idag, och dyker ner i fråga: Vilken roll ser du att Brukstorget har i Varberg som stad? - Jag tror att det vi är idag och det vi kommer vara framöver, är en testarena för många. Allt ifrån att vi har nystartade företag som etablerar sig hos oss. Det experimentella finns ju faktiskt här nere, menar han. Han ser att Brukstorget är en möjlighet för mindre företag att ta sitt nästa kliv.

Vi kommer osökt in på stadsutvecklingen som sker i Varberg. Hur ser Claes på utvecklingsmöjligheterna för Brukstorget i en tid av stadsutveckling? Han ser hur lokalerna på Brukstorget är i ständig förändring. Möjligheterna att anpassa lokalerna efter riktning man vill gå är stor. Claes menar att Brukstorget är och kommer tydligare bli någon som kompletterar dagens stadskärna väl. - I vår värld blir vi ihopkopplade med Västerport på ett naturligt sätt, menar han.

Så, Vad drömmer egentligen en fastighetsutvecklare som Claes Dahlgren om? – Det hade ju varit jäkligt häftigt att få till något på taket. Frigöra ytor på taket, där man skulle kunna göra roliga och spännande saker, säger han. Exakt vad får framtiden utvisa. Vi pratar vidare i stora drömmar om trädgårdar och caféer på taket, boulebana, varför inte en bassäng. Spännande saker, kloka tankar och en öppenhet för de nya och experimentella, smått rebelliska skapar helt klart förutsättningar för något världsomvälvande i framtiden.

Hitta till Brukstorget

Brukstorget finns på Birger Svenssons väg 16E-F i Varberg. Du hittar enkelt hit från både den norra och centrala infarten. Ta dig hit med cykel eller buss nr 2 från Varbergs station mot Trönninge - hoppa av på hållplatsen Valen.

Följ oss även på sociala medier.